söndagsstök och mys

igår var det dags att städa lägenheten och tvätta och göra allt som jag inte orkat eller hunnit i veckan.
började rymma upp och diska och plocka lite, syster och barnen skulle gå till beijers park så jag var tvungen att ta en paus så jag kunde umgås med dom lite, det var mys. fanns en liten loppis på grusvägen upp från Beijers Park där jag fyndade 4 bilar till adam och hans första cykel, 90kr för allt! och man har inte sett ett gladare barn än när adam fick gå och sen cykla med sin cykel, och den var mycket fin, fattar inte att den bara kostade 50kr!
=)

syster stannade och åt middag, hämtade mat från kinarestaurangen. sen gick de hem och jag fortsatte tvätta och städa..

gick och la mig tidigt, nyduschad och i en nybäddad säng, det är himlen det!

lergökarallyt 2009





Åkte hem till pappa på fredagen efter jobb, han kom och hämta mig på busstationen och sen åkte vi inom Citygross och handlade mackor och bullar som vi skulle ha med oss till rallyt.
satt och pratade på kvällen och tittade på film, mysigt. sen sov jag i hans soffa så jag slapp sova i det röda huset-puh!
på morgonen väckte pappa mig med sitt klassiska Morrn morrn :) han koka kaffe och gjorde rostat bröd till oss. tror han sen tyckte jag tog lite väl lång tid på mig att sminka och göra vid mig innan vi till sist kunde ge oss iväg med så är det när man tillverkar döttrar hehe

sen bar det av till Ängeholms henbygdspark, där fick vi anmäla oss och få vår gottepåse från OKQ8, sen var det morgonfika som de bjöd på, fralla och kaffe.

10.15 startade vi rundan, gick upp mot hjärnarp och munka ljungby. mycket trevlig runda. jag visste inte att det var så fina skogar däruppe! hade lätt kunnat tänka mig att bo där när/om jag får man och barn :)

vi fikade på ett ställe som kallades skåne tälten, ciabatta med salami/brie, kanelbulle och kaffe...gott var det!

vid 13 var vi tillbaka i hembygdsparken efter vår 53km långa tur. vi satte oss och tittade på människorna sen gick vi en runda och tittade på bilarna som var med i rallyt.

vid halv fem var vi tillbaka i höganäs, gick inom systerbarnen och hälsade på och lämnade presenter sen åkte jag hem, helt död var jag av för lite sömn, resa och blodsockerfall efter allt godis jag åt under bilfärden.

Hoppas vi kan åka nästa år igen!


MJ forever...



"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself, and then make a change!"

fredagsfrukost och jag har ont i mungiporna...

av att ha ätit för många frallor... varför blir det skav av att äta frallor? måste undersöka hehe
men gott var det och vi tjejer var på fnitterhumör så vi satt och fjanta oss under hela frukosten...
mmm! det gjorde vi tihi*bebis-stockholmska-hamster-läte* haha


Go to fullsize image


idag efter jobb sätter jag mig på tåget till hbg och sen buss till hålan, pappa hämtar mig på busstationen och sen hoppas jag att jag kommer kunna sova hemma hos honom hehe men det ska faktiskt bli kul att umgås med pappa lite ensam, man vet inte hur många år till man kan göra det.. får ta till vara den tiden man har med varandra..


dagens lunch..

består av pangasiusfilé, fullkornsris i sås av lätt kokosmjölk och grön curry pasta... mycket gott men stark! tog i lite mycket grön curry och då tog jag ändå mycket mindre än vad som stod i receptet...hehe

ikväll efter jobb ska jag hämta ut min kattlåda på mitt utlämningsställe för DHL-paket, handla kattsand, kattmat. sen hem och packa in presenter till syskonbarnen som jag ska ta med till hålan imorgon. synd bara att den ena bestämt sig för att åka till hennes kille så kan inte gratta henne in person. men hoppas hon blir glad för presenten när hon kommer hem..

sökte två jobb igår, jag är väldigt busig hehe. verkar väldigt mycket roligare än det jag har idag så vi får se hur det går..
kommer dock sakna min arbetskollegor om jag får det...
:/

nostalgisk...

på sistone har jag varit så nostalgisk och med det selektiva minnet jag har minns jag bara tillbaka på de bra stunderna:

* morgonkaffe på Ica, speciellt under december då vi släckte ner ljuset och endast hade tända ljus
* stå i köket på ica och laga mat och snacka skit med L och Z, saknar dom mycket!
* när jag bodde granne med min syster och vi tog frappé på gården på somrarna
* allmänt kan jag sakna min gamla stad, lugnt och skönt.
* tänker tillbaka på när jag dejtade W, de bra stunderna då vi satt och skrattade i hans soffa och bara myste, de morgnarna när jag stannade kvar och han gjorde frukost till mig ( men det var flertal dåliga stunder om jag är riktigt ärlig mot mig själv)
* mitt förhållande med A, hur jag under hela tiden kände mig nyförälskad och fick fjärilar i magen när jag såg honom (såg på FB att han har ett nytt förhållande så får lägga han helt och hållet bakom mig nu)
* fester med Ica-gänget, vilket roligt och sammansvetsat gäng vi var!

ja det finns många fina stunder i mitt "förra" liv, men det finns fina stunder i det jag har nu också och jag har lärt känna en massa nya trevliga människor som jag hoppas kunna skapa nya minnen med :)

Go to fullsize image

mycket nöjd med..

gårdagens shopping, blev ett puder, en cake eyeliner, en lila ögonskugga, en eye primer och nya penslar :)
det var lite svårt att sminka sig med de nya penslarna imorse men det gick rätt bra ändå, får träna mig hehe

ikväll ska jag vara barnvakt, ska bli roligt :)
känns som det var längesedan man träffade barnen fastän det var i söndags hehe

nej back to work... :/

idag ska det handlas make-up

läste Linda H: s blogg om smink och hon använder i princip bara make up stores produkter och I heart make up store

min önskelista för dagen:


compact powder


Cyber eyeshadow - sunrise


cake eyeliner - black

+ om jag hittar en snygg eye dust ögonskugga

penslar och sånt får jag handla på HM, måste faktiskt byta ut mina men är inte beredd att betala det pris som make-up store tar tyvärr, får bli sen i framtiden när jag är rik haha

yes jag fick min semesterdag beviljad

så i mitten på september åker jag till småland och myser hemma hos min storasyster. det var ju tråkigt när hon inte kunde komma med till danmark och jag inte kunde komma upp och hälsa på henne när hon var på besök hos pappa men nu kan vi träffas :) har lite sug på att redan boka biljetter men känns som det är lite väl tidigt, tar några sista minuten istället..
ska bli kul, jag och lillasyster ska försöka planera in ett besök hos brorsan vid hässleholm också, det är ju skam att man inte varit och tittat på hans nya hus efter så här lång tid! får ta mig i kragen hehe

sen tänkte jag ta ledigt under jul och mellandagarna och bara ha det mys och försöka träffa familjen så mycket som möjligt...

Go to fullsize image

smålands gröna skogar

lergöksrally i helgen..

ska åka i min pappas gamla PV från 50-talet, ska bli jätteroligt. enda problemet är sovplatsen kvällen innan..

frågade min syster om det var ok att jag sov där, och hon svarade idag att det gick bra men hennes kille skulle tydligen också vara där och jag vill helst inte vara med honom, dels för att jag tycker han är obehaglig och dels för att min syster är en liten toffel när hon är med honom. vill inte sitta som 3e hjulet. barnen skulle inte heller vara hemma så ingen att gömma sig hos hehe så jag ringde pappa och frågade om det var ok att ahn hämtade mig i ängelholm på morgonen istället men det ville han inte utan han ville jag skulle sova hos han, hmm inte jättesugen på att sova i hans lite kusliga hus men vill han det så...
sms:a syrran och berättade om vad jag och pappa "kommit överens" om, då sa hon att hennes kille inte ens skulle komma!! typiskt! well får väl sova i rucklet och hoppas att jag kommer kunna somna hehe

får gå inom syrran på eftermiddagen efter rallyt och ge barnen sina presenter... om de är hemma vill säga hehe

nej usch vad det ringer idag och om samma sak också, sååå jobbigt!

made my walk-in closet!

igårkväll fick jag äntligen tummen ur rumpan och satte igång med att organisera min garderob. har en jättestor vit ful garderob som tar upp hela sovrumsgolvet (förutom sängen då alltså) och jag känner bara mer och mer att jag inte vill ha den mera, så igår tog jag ut nästan alla mina kläder, lämnade underkläder, strumpor och linnen kvar och hängde in i min klädkammare istället, plockade undan sommarkläderna för hösten kommer sakta men säkert.
resultatet blev mycket bra om jag får säga det själv :)
syns inte så bra på bilden kanske... den är fortfarande rätt trång men jag gillar den ändå..


nya bra rutiner...

imorse startade jag mitt liv med nya bra rutiner. jag gick och la mig i god tid igår, gick upp halv sju och gjorde vid mig och sen gick jag med cyklen till jobb, 45 min promenad att starta dagen med kan inte vara fel.
åt havregrynsgröt fiberberikad till frukost och till lunch åt jag fisk med fullkornsris och grönsaker, gott men starkt av grön curry hehe

ikväll tänkte jag äta en sallad, kanske gå ut en runda till på kvällen eller påbörja utrensingen av min garderob, blir nog det senare. ska få iordning på min klädkammare så att den kan fungera som en sorts walk-in-closet och försöka få bort saker från garderoben som står vid sängen så jag kan kasta den och köpa byråer istället som inte tar upp så mycket yta..


Go to fullsize image


ska nog maila han på heimstaden idag om när min renovering kan ske.

storhandling och barnvakt..

så kan man sammanfatta helgen som gått, iofs var jag på festivalen i fredags kväll också med syster och barnen. adam åkte karuseller som bara den och tyvärr fick jag åka två med honom, mådde ganska illa efteråt, jag är ingen karusellmänniska direkt, vill inte tänka på när han blir äldre och vill åka värre karuseller hehe

men det var mysigt att gå på festivalen i lugn och ro, jag och syster köpte varsin langos, var åratal sen jag åt en sådan sist... det var rätt gott faktiskt :)

Go to fullsize image

i lördags tog jag en lugn hemmadag, rymde upp och städade golven, sen begav jag mig till Ica maxi toftanäs för att storhandla och storhandla blev det, fick med mig 5 jättetunga påsar hem. inte så roligt när man transporteras med buss och dessutom måste byta buss på vägen men jag klarade det och nu är det jätteskönt att ha saker hemma för resten av månaden, köpte massa nyttiga saker som fullkornsris och bröd, kikärtor, bönor, fisk m.m. så nu kan jag leva nyttigt denna månden även om den började lite dåligt med helgen som gått..

sov hemma hos syster på lördagen och sen var jag barnvakt på söndagen till kl 17, det var mysigt och harmoniskt, lillebror är världens mysigaste "bebis" hehe *älskar dom*


i helgen fyllde systerdottern 18 år, eftersom jag var barnvakt kunde jag inte komma på hennes kalas men ska ner på fredag och sova över hos storasyster så firar henne då, hennes storebror fyller år den helgen också så jag får fira bägge samtidigt. ska komma på några bra presenter till dom, hittade inget roligt på festivalen så tänkte gå in på entré en dag efter jobb nu i veckan.. det är läskigt hur stora dom är nu, känns nästan jämngamla och det är inte en bekväm känsla haha de har alltid varit så "små och oskyldiga" och nu är de vuxna människor, det har krupit på en de senaste åren... hehe

så nu har man lunchat också

och det blev på festivalen som jag hade tänkt mig, blev utbjuden av min kollega och min cuzze :)
vi gick till texasburgaren för en av säljarna har lovprisat denna hela veckan och jag får hålla med honom,
den var mycket god!
gott kött, ajvar, fetaost, lök och peperoni...mätt blev man iaf, åt ju ganska mycket till frukost idag också hehe vilken tjockis man är :)


blev skitirriterad på killen jag brukar snacka och messa med igår, vi pratade om friidrottsVM, vilket jag personligen tycker är helt menlöst och oviktigt medan han tog det personligt att jag tycker att andra saker borde få lika mycket publicitet och att sport endast är gör nytta för de som utövar det hehe tydligen en öm tå då hans pappa är en forna ishockeystjärna.
han sluttade messa med mig och sket i att skriva ett wake-up-call imorse som jag bett honom.
så nu är han raderad från min telefon hehe, klarar inte av kinkiga sura människor. dessutom behandlade han mig som om jag var dum i huvudet som inte visste vem Bolt var, är man ointresserad så är man...

usain bolt sneakers

shoppingförbud...

jag kan inte stoppa mig från att gå in på alla klädsidor där jag har krediter och kolla om det finns något roligt och snyggt men så fort jag stoppat något i shoppingvagnen får jag sån ångest att när jag sedan kollar vidare slutar det med att jag måste släcka ner sidan helt, jag får inte handla mer på kredit! jag måste bli av med mitt shoppingberoende.... oftast är jag ändå inte nöjd med de kläder som jag får hem ändå och jag orkar nästan aldrig returnera utan det blir att kläderna ligger i min garderob tills jag någon enstaka gång kan ta på mig dom när jag gjort om dom helt i designen...sen läggs dom tillbaka längst in i garderoben.. och det är såå tråkigt!!

jag vill bli skuldfri och känna att jag har pengar att röra mig med istället för att alla mina pengar ska gå in och betala alla mina krediter, det är skam att säga men mormors arv kommer hjälpa mig massor med min ekonomi.
visst hade jag hellre vunnit på lotteri än att mormor skulle gå bort men det blev inte så tyvärr..



shopping-139184-246428_368
                                       
Go to fullsize image

hoppas på lön imorgon...

för då jävlar hehe
då ska jag shoppa och spendera pengar på festivalen, gå ut och handla en god lunch, färga håret osv...
men det kommer antagligen inte, jag har sån otur när det gäller en sån tajming. jag får göra mig av med de pengarna jag fick låna av systern istället..

helgen är rätt fullbokad, tänkte följa med syster och barnen på festivalen efter jobb på fredag, lördag ska jag städa och sen hem till syster där jag ska sova över, hela söndagen ska jag vara barnvakt.

hoppas det går bra med barnvakten ikväll, jojo blir så ledsen vid åtta-tiden och jag vet inte hur jag ska bete mig då, igår fick jag gå ut med barnen för att kunna distrahera honom lite hehe får se hur det går idag..




barnen sitter snällt kl 18.00 och sedan ändras det haha :)

Azhar Usman - stand up

Igår efter jag varit barnvakt, cyklade jag ner till festivalen. Ansi var i tälten med sina kompisar. stod en stund och tittade på Håkan Brinck (?) och sen var vi tvungna att gå till folkets park för vi hade planerat att se stå-upp komikerna på Moriskan, tyvärr missade vi den första komikern men vi kom in så vi hann se Azhar, många roliga skämt om Bollywood-filmer, lite fördomar mot araber och så vidare. han slutade med att sjunga inledningen till Man in the mirror hehe
efteråt när vi gick ut stod han där ute så jag fick skaka hand med honom när han gick förbi mig hehe wow vilken grej liksom! *ironisk*

nu blev jag ännu mer sugen på att ordna en utekväll med stand-up som tema... får kolla vidare



Why arabs hate america أمريكي مسلم كوميد
Uploaded by newyoussef2006. - Family events, birthdays and parenting videos.

work work och work

Sitter man och jobbar som vanligt, ovanligt lugnt idag så vår servicelevel ligger väldigt bra, kan bero på att vår teamleader kan oss en liten spark i baken igår på vårt möte hehe
inte så många mail att besvara så man får surfa lite idag, tråkigt men ibland hittar man lite roliga bloggar...

ska vara barnvakt efter jobb idag till kl nio och sen ska jag möta Ansi på folkets park där vi ska se stand-up
stand up på moriskan

kan bli kul.... jag funderar på att försöka få ihop ett litet gäng för en stand-up kväll sen i höst, på Oslipat eller Mack. får se vem som är sugen sen..

fick låna 300kr av Linda igår så det var skönt, nu klarar jag mig ekonomiskt även om lönen inte kommer in på fredag vilket jag hoppas på.. fundera först på att gå och panta mina flaskor men tar emot så mycket, speciellt böket med att ta ner dom till värnhem hehe nåja någon gång måste jag gå och panta dom..

jag har googlat lite tips på hur man får en katt att kissa inomhus, min katt gör det ibland om jag råkar vara borta för länge.
det man ska tänka på är 1. städa lådan ofta (gör jag men måste det göra ännu oftare nu när jag har två katter) 2. Ställ en kattlåda där den brukar kissa (beställde en till kattlåda på nätet som förhoppningsvis kommer i nästa vecka 3. Spraya vatten utblandat med citrondoft (ska köpas in)

hoppas verkligen dessa 3 sakerna kan få henne att sluta kissa för jag orkar inte med det längre, inte så fräscht heller direkt. :( nåja vi får se hur det går

mätt och trött

har fortfarande inte hämtat mig från helgens otillräckliga sömntimmar tror jag, gick och la mig i tid igår men var ändå skittrött idag..
igår efter jobb följde jag med ans till en tatuerare där hon tatuerade in en jättefin tatuering som ett minne av hennes mamma. blev riktigt sugen på att göra min snart också. har tänkt mig göra en sort sköldpadda i skelettform, kan tänka mig att göra den hos samma som ans för hon verkar bra på det jag vill göra... well får börja spara lite pengar till det..

jag börjar få ångest över min nya katt, jag har inte tagit honom till mitt hjärta. jag börjar bara tycka synd om Kitchen som inte får lika stor plats längre.. usch vad ska jag göra, det hjälper inte att hon jag köpte den ifrån vill ha bilder hela tiden..
nåja kanske börjar tycka om honom sen, får uppfostra honom på sitt bara



katten Jackson jävlas med Kitchen

bilder från danmarkssemestern...

dagen på aalborg zoo, pappa får en klapp på kinden av adam... vy från stranden vi bodde 5 min ifrån


festival, tvätt och fotvärk

jaha då har denna helgen gått, i fredags efter jobb träffade jag min syster linda som kom från höganäs för att gå på festivalen. drog med henne hem och lagade middag och drack lite. vi stack ner till stan vid nio tiden. linda mådde inte bra så det var lite segt. vi gick till 60-tals tälten och träffade ans och hennes kompisar och sen hängde vid med dom resten av kvällen. det var trevligt, dock inte så mycket party som jag hade hoppats på då jag endast skulle vara ute på festivalen en dag. har inga pengar till annat tyvärr :( men men bryr mig faktiskt inte så mycket, malmöfestivalen har förlorat lite av sin charm nu när man bor här men det är ju alltid roligt när det händer saker.

sen på lördagen fick jag gå upp och tvätta klockan åtta, skitjobbigt eftersom jag inte somnade förrän vid halv tre men men det var skönt att få tvättat.

inget att göra hemma hos mig så jag drog med mig linda till lillasyster där hon bjöd på kaffe och middag, mumsigt var det!
sen bar det av till festivalen igen, vi släppte först av linda på stationen.
sen fick dodo åka karuseller!! han är så söt när han åker larven, just gotta love him!! :)

gick hem efteråt men då var klockan nästan tio och jag var lite seg efter för lite sömntimmar, jag och min skönhetssömn! hehe
väl hemma började jag messa med A, skitlänge, tror jag ändå ska ta in han i mitt liv igen... det är mycket som klickar så det kan bli något bra av det.. snackade med honom igen igårkväll till klockan två nästan så jag är seg idag igen...
han är väldigt trevlig att prata med... :) *glad*

nej nu är det möte...skönt att slippa telefonen ett tag hehe

malmöfestivalen är igång

och jag är förbannad fär jag kommer knappt in och ut från mitt jobb som ligger vid Gustav Adolfs Torg...
jävla skit, vad såg man i denna festivalen innan hehe..

men syster L ska komma ner så får gå ner en runda med henne, hon är sjuk så vet inte om hon kommer eller stannar hemma iaf, inte kul om hon ska vara hängig men men vi får se hur det blir, kommer inte hon ställer Ans upp som sällskap till mig hehe.. var meningen att hon och jag skulle ut och sälja saker på festivalen och tjäna pengar men det blev inget av de jävla blocket-annonserna, värsta dissarna vi fick då hehe men men vi får komma på nya sätt att tjäna pengar.
hon är mitt framgångsteam, jag blir inspirerad av henne och jag hoppas hon har nytta av mig också hehe

fuskade med dieten idag och åt marängswiss som kollegan bjöd på, mumsigt och förbjudet.
blir kanske alkohol ikväll så då kvittar det om jag redan fuskat....

Malmöfestivalen

seminarium " ett rikare liv"

igår gick jag och två arbetskollegor på ett semninarium som Charlie Söderberg (från Lyxfällan) höll i.
det handlade om att skaffa sig ett rikare liv, psykologiskt, fysiologiskt och ekonomiskt.
mycket inspirerande var det

visste ni att ekonomi betyder "hushållande av bristande resurser" ? så tråkigt att det verkligen är så det är också..
man jobbar för att få in pengar, mer än 75% av dessa pengar försvinner i passiva utgifter (fasta räkningar)

det man ska skaffa sig är tillgångar som passivt ger dig pengar, pengar du inte behöver jobba aktivt för...

nu gäller det bara att komma på vad ens mål är och hur man ska planera för att få det, eller hitta någon vars plan har fungerat och kopiera den..

jag håller ju på med att göra mobilväskor men det kommer inte ge mig några stora pengar, jag måste tänka vidare. riva hinder- ändra min attityd till att jag kan om jag vill...

omge sig med ett framgångsteam, jag och ans ska spåna under  dagen... :)

jag kommer hålla er underrättade om jag lyckas ..

gå in och titta:
http://www.balansekonomi.se/

its been a long day... *lalalla*

boring,  vet inte vad jag ska göra. kanske ska kolla om det finns några uppgifter men vet inte om jag egentligen har lust med det, försöker kolla efter heminredning men jag vet egentligen inte vad jag letar efter, hade gärna vunnit på lotto så att jag inte behövde bekymra mig om hur mycket saker kostar. är sugen på att sälja allt jag har och börja om från början, gillar inte stilen längre. jag tänkte jag skulle sno min systers idé med att måla min trämöbler svarta så blir det lite mer effektfullt. sen vill jag att de ska komma och göra vid mina väggar. ska kolla med dom om de kan tapetsera en fondväg men någon cool tapet eller om jag får betala för det själv.

har tänkt att jag skulle ha ganska så vita väggar med en mörkare fondvägg som dessutom ska vara stormönstrad. kan bli fint, sen ska jag sy om mitt sofföverdrag så att det blir mer formsittande och sen åka ut till stora tygshopen och köpa fina tyger som jag kan göra soffkuddar med. sen funderar jag på att slänga sängstommen och köpa ny... en mer basic och där jag inte behöver vara orolig för att systersonen råkar hoppa sönder så han skadar sig, min sängstomme är lite sönder nämligen. sen vill jag köpa konst eller göra egen.. ska bara hitta inspiration eller kopiera något fint jag hittar.

ja man kan drömma sig bort... men lite av det ska bli verklighet iaf eller helst mycket. vill bara att de ska komma och måla om så att jag kan börja på riktigt....komsikomsi *locka på*

  cool tapet eller?

*kokar*

läste precis min kusins blogg där jag såg en massa smutskastning på mig och mina syskon angående våra morfäräldrar. kan inte förstå hur hon inte kan se det ur vår synvinkel.

vi var väldigt små när vår mamma dog. pappa försökte köra in oss till mormor så ofta det gick och vi pratade i telefon. när jag blev vuxen och flyttade ur hemmet fortsatte jag brevväxla med mormor men det kunde gå flera månader innan man fick svar så det flöt snabbt ut i sanden. Mina mostrar har inte gjort något försök alls till att träffa deras systerbarn, vi blev inbjudna till min kusins student för några år sen men det är allt. jag har aldrig velat förlora den delen av min familj, jag sörjer att det ska vara på detta viset

jag vet bara att om någon av mina syskon dog (kors i taket, knock on wood) skulle jag tagit på mig ansvaret till att hålla kontakten med hennes barn, jag hade inte lastat dom för det

hon skriver en massa skit som hon tydligen inte har en aning om, jag visste inte att min mormor låg på dödsbädden, vi fick reda på att hon gått bort via en annons och vår pappa. begravningen var vi inte välkomna på.... vi fick ingen chans till att ta farväl..
jag har inte fått någon inbjudan till att hjälpa till dom med dödsboet och nu är vi tydligen lyckosökare.... fint!

men som vi sagt så startar vi en ny familj med pappa som högsta hönset, vi har ju familjemedlemmar så det räcker till det iaf (9 syskon snart 30 syskonbarn + syskonbarns barn)

men det är deras förlust, jag går vidare... men var tvungen att skriva av mig för jag blev väldigt upprörd och tror mina syskon håller med



Vila i frid mina morfäldrar (jag vet att ni vet hur mycket jag bryr mig)

första dagen på jobb efter semestern...

skön start, jag kunde inte logga in på datorn när jag kom och sen gick strömmen så vi satt och snackade till kvart i 12. har gått igenom mina mail och ska påbörja kundmailen nu.. bitterljuvt att vara tillbaka...

i lördags var det inflyttningsfest hos Paula, det var kul att träffa henne igen.. skitfin lägenhet hade dom men så hade dom renoverat alla rummen också hehe.. blev riktigt inspirerad till att börja på riktigt med min med, möblerade om under semestern men det fattas mycket innan jag kan börja kalla den hemtrevlig..
vi gick ut på kvällen till harrys, rätt kul, sen fick jag sitta och vänta på mitt tåg nästan 2 timmar på knutpunkten :/ sov lite på tåget sen var det dags att vara barnvakt, som tur var hade jag bestämt mig för att bara ha Jojo hemma så när han sov sin middagslur passade jag på att sova jag med :)

jag ringde f från växjö när jag festade och bjöd ner honom på malmöfestivalen, har lite ångest över det nu ifall han kommer, och ångest över ifall han inte kommer hehe men min kompis E har lovat att komma ner om F och hans kompis kommer så jag slipper vara med dem själv hehe men vi får se, såg att jag inte hade några pengar heller så kanske man kan låna av bror eller någon syster. hoppas kan man iaf.

min semester i danmark...

lördag 25 juli: jag hade sovit hos syrran så på morgonen körde hennes man oss till hbg där vi träffade pappa och bytte till hans bil kl 9. tog HH färjan över till danmark. billiga cigg! hehe
vi körde genom "hela danmark", över stora och lilla bält, fastnade i enorma bilköer. kom inte fram till stugan förrän närmare 18 men då hade vi haft en timmes lunchpaus också på ett rast ställe där vi åt mycket goda kycklingburgare med klyftpoatis a la mexico.
stugan var jättefin men låg inte i centrum som pappa först hade sagt. vi packade upp och sen hade vi en lugn hemmakväll. klämde mina fingrar i fönstret, blödde en hel del och jag trodde fingarna skulle gå av.

Söndag 26 juli: jag delade rum med adam, gick bra, han vaknade en gång på natten bara.
på morgonen åkte pappa och hämta rundstycker och wienerbröd, mumsigt!
vi ville åka till det stora köpcentret, Bilka i AAlborg för att köpa all den maten vi behövde under veckan. visade sg att de hade söndagsstängt :( så det var bara att åka hem till stugan igen. handlade det vi behövde till kvällen i dagli brugsen istället, jag gjorde lasagne med sallad.
vi gick ner till byn en runda och sen gick vi nästan vilse på vägen tillbaka då vi tog strandvägen. annars en lugn hemmakväll. jag och adam lekte ute i trädgården, spela fotboll och byggde sandslott.

Måndag 27 juli: åkte till Bilka, handlade all mat vi behövde och lite snacks. systerbarnen fick leksaker. systern lagade god spätta med remoulade till middag

Tisdag 28 juli: På förmiddagen åkte vi till en kraemmermarknad i byn vi bodde , hittade en väska, sköldpaddor och en drake ( sån som man kan flyga med). kajsa hittade lite leksaker till sonen. pappa hittade en bondgård och en pipa. :)
efter det åkte vi hem till farbror jens, de bjöd på middag. kusinen gustav var där och han var väldigt pratglad, jag fick sitta med honom vid deras dator medan han visade en massa soel på facebook, haha
sen gick vi till tivoli i aalborg där adam fick åka av sig lite, en väldigt trevlig dag :)

Onsdag 29 juli: vi åkte till Aalborg zoo, alltid roligt :) hittade lite sköldpaddor till mig i shopen.  när vi kom hem gjorde jag kyckling i ugn med ris och café de paris.
på kvällen spelade vi yatsy, pappa vann inte en enda gång! hehe

Torsdag 30 juli: pappa åkte och "lekte" med jens så jag och syrran fick klara oss själv, vi gick ner till byn och shoppade och tittade lite och adam hoppade i hopptornet.
På kvällen lagade jag köttbullar och potatis.

Fredag 31 juli: Åkte ner till hamnen en runda men det var blåsigt och regnade så vi åkte hem igen. vi gick en runda på kvällen längs stranden och kastade stenar. kajsa lagade fredagsmiddag, kycklingfilé och potatisklyftor med en glassbåt till efterrätt.

Lördag 1 augusti: hemresa, smidigt, kom hem vid 17.30 till malmö. katten hade kissat och kräkt ner min lägenhet, får planera bättre nästa år med kattvakt :/


tråkigt inlägg men mest för att jag ska ha koll på vad vi gjorde. mycket trevlig semester!! vill tillbaka, hade kunnat tänka mig en vecka till :)

RSS 2.0