snart är det barnvaktsdag..

och jag är sockertjock och huvudvärken bultar men det ska nog gå bra ändå.

cecilia bjöd på bullar och kakor idag som man åt alldeles för mycket av och sen bjöd chefen på choklad som man också åt av så blodsockret är skyhögt just nu.. :/

Goodbye my friend!





kollegorna överraskade mig idag med födelsedagspresenter, fyller år på påskafton och har hållt rätt tyst om det, inget att fira liksom men det tyckte tydligen dom som gav mig fin fina presenter, fick salt och pepparströare i form av indiska elefanter, servettringar och ljuslyktor att hänga på väggen... kommer bli skitsnyggt hemma :)

Tusen tack!


snart är det över...

imorgon är det cecilias sista dag och jag kommer sakna henne här.. :(

hoppas hon får det bra på hennes utbildning och att man kanske kan hålla kontakten lite ändå..


avis blir man också på att hon om ca 2 veckor kommer bo i London och gå en rolig utbildning medan man själv sitter kvar här och tradar.. men det blir min tur med :)

så roligt att tänka att nästa år kommer ingen av de ursprungliga kundtjänst-tjejerna vara kvar, cecilia slutar, ann-sofie blir mamma-ledig och jag slutar... blir svårt för dom att hitta lika bra ersättare haha :)



DREAMTEAM!!


blir hårt detta..

försökte förlänga min studietid, började bli lite stressad inför allt jag måste hinna göra men det gick tyvärr inte får då gick jag in i höstterminen och det fick jag inte göra, man fick inte dela sina kurser så det blir att läsa som bara den innan semestern och sen ha det klart.
får försöka få lite mindre pass på extrajobbet så att jag har hela helger att plugga också..

var duktig igårkväll iaf för då satt jag med matteboken samtidigt som jag tittade på tv så fick lite gjort, nu har jag nästan repeterat det jag ska repetera och snart hoppas jag kunna skicka in mitt första uppdrag "läxa" :)


ska göra högskoleprovet om ca 2 veckor också, känner mig lite stressad över det med, har skrivit ut förra årets test som jag tänkte jag skulle göra under tid hemma och sen rätta så jag får in lite känsla av hur det kommer vara när jag sen gör det på riktigt...


men ska inte gnälla, kul är det iaf att börja studera igen och jag älskar att få använda min hjärna till något.. jag har alltid varit en av de bästa i klassen och blivit lovordad av lärare så det känns skönt att kunna göra något med min potential..


Top Model Premiär

och jag kommer sitta bänkad, oh yes jag är en nörd som kanske borde hitta på något bättre att göra på kvällarna men vad kan jag säga, real-life-seriers - Me love haha

denna gången ska det vara kortisar med också har jag för mig, ska bli intressant att se :)

[America’s+Next+Top+Model+Season+13+Episode+10.jpg]

böckernas värld..

jag ÄLSKAR att läsa, finns inget bättre än att krypa ner i sängen på kvällen och slå upp boken och försvinna in i en annan värld för en liten stund.. sen finns det ju böcker som aldrig riktigt griper tag i en och sen finns det böcker som man inte trodde man skulle tycka om men som i slutar med att man Älskar dom..
just nu håller jag på med en deckare som inte är alltför bra men jag har svårt för att lämna ifrån mig en bok, jag kämpar för att läsa klart dom fast jag tycker det är tråkigt för annars kanske jag missar något bra i slutet..

men nu blir det jobbigt för jag har 3 böcker som väntar på mig på bibblan och då blir man frestad att kasta den tråkiga och hugga in i en av de nya.. nej ska försöka sträckläsa den ikväll så jag blir klar :)

någon som har ett boktips?


Mitt boktips denna gång blir:





väldigt spännande och gripande bok, väldigt bra upplagt!


skattebesked..

orkade inte vänta så kom ju på att om man har e-leg som jag har kan man kolla på internet så det har jag gjort och jag behöver inte betala in något utan kommer t.o.m få tillbaka lite, det blir drygt 3000kr så det är skönt..
blev ju lite utgifter nu i mars som man inte hade räknat med så skönt om man kan få tillbaka lite av det man spenderat nu...

blir lite strängare budget nu under april, 100kr mindre... får se hur jag klarar mig på det men ska ju inte göra ngt speciellt och jobba varje helg och gå på lite "soppdiet" så det ska nog gå bra :)


Money money money - funny funny funny :)


så mätt...

åt alldeles för mycket frukost och nu har jag ätit alldeles för mkt till lunch.... nu gäller det att slanka ner sig till kvällen då man ska äta ännu mera hehe...

sen efter vår lilla fest blir det att gå hem och möjligen börja städa eller bara ta en riktigt slappekväll med nya engelska c och naturkunskap b böckerna... get to know eachother liksom... :)


mys väder som heter duga!! :)


singstar kväll idag..

jag och några på kontoret ska stanna kvar efter jobb och dricka lite öl och äta lite snacks och tilltugg och sen ska jag spöa allihopa på singstar hehe I RULE pga all träning med syster antagligen haha :)

men det ska bli kul.. roligt att umgås med kollegorna även efter jobb då vi inte bara sitter i telefon...



nannig..

sov över hos syster inatt och tydligen så gillar inte Jojo att ha mig i sängen för han gnäller varje gång.. hehe
stackars syster som var tvungen att  sitta uppe med honom medans jag fick sova några timmar med adams små söta armar runt mig... men sen fick man en skön lång frukost med en massa skitsnack och skratt och för många mackor med syster som fick en att vakna till och en härlig cykelrunda i fina vårvädret.. :)

nu sitter man på jobb, ska försöka komma igång med matte-uppdraget idag och göra det klart.. och sen ska jag hämta Nk B och Eng C böckerna på posten idag.. och sätta igång med dom också...

nu är jag mest nervös för de nationella proven och labrationerna som är obligatoriska..

tänkte skicka in till CSN idag också om jag kommer på det..



Idag fyller min älskade pappa år! Massa grattis och kramar till honom idag.. tyvärr kommer jag inte kunna fira honom på hans kalas för jag ska vara barnvakt men kommer åka till honom en annan helg och fira honom.. mysigare att träffa honom när det är mindre folk ändån så det gör ju inte så mycket... :)




kaffe-problemet löst

det var ju väldigt jobbigt att få en bra kopp kaffe på detta stället med denna kaffekokaren...
folk har ju inget tålamod och kan inte vänta tills kannan är klar men nu har jag med hjälp av Ann-Sofie gjort en skylt som klart och tydligt meddelar att man väntar tills kannan är klar innan man tar kaffe... vilka I-landsproblem man har liksom !! haha

¨


ikväll ska jag och Ann-Sofie på hemligt uppdrag och sen ska jag hem till syrran och sova över, börjar bli vår onsdagsrutin... :)

jag är glad för ljus gör mig glad... och jag börjar äntligen få lust till att komma i form igen.. jag tänkte gå på en sorts "diet" efter påsk och hålla igång mig tills jag är nöjd... blir jag sjuk ska jag träna ändå men kanske gå ut och promenera istället... men känns som jag har så mycket igång nu, jobb, extrajobb, studier och nu träning ska läggas in på schemat och ska inte tas bort... jag är så avundsjuk på personer som kan gå ut och springa i vilket väder som helst och bara göra det utan att man tänker att det är en så jobbig grej... visst att man kan hålla igen på kalorier om man vill gå ner i vikt men utan motionen så får man ingen fin kropp iaf så jag vill istället träna mig iform men ska börja med en liten kickstart på menyn också :)

stöttar man mig?? :) jobbigt bara att man ska umgås med gravida bara med deras cravings och "äta för två" :) men det ska nog gå bra :)



fin dag iaf...

ann-sofie var är din cykel så vi kan cykla tillsammans till nagelsalongen?? :P

ja idag ska jag göra vid mina naglar, ska bli skönt... ska göra franska naglar med lite mosaik av snäckskal på tummarna... tror det blir bra :) eller ja det blir ju alltid bra när ann-sofie gör det :)


mina tidigare naglar har sett ut såhär:







bilderna hämtade från Anns Nagelstudio : http://www.nogg.se/startPage.asp?idHomepage=100580

I´m sooo hungry idag... fanns ingen frukost hemma så fick bara i mig en shake och det är inte speciellt mättande... idag ska jag äta pasta till lunch så hoppas det mättar bra... :)

håller på med min matte, det är ganska så svårt... det är så dåligt förklarat i boken också eftersom man ska kunna sånt när man läst matte b men det var evigheter sen för mig så det tar ett tag innan man kommer in i det igen men jag ska klara det, jag är en typsik vädur som är tävlingsinriktad och vill vara bäst :)






hur sött och roligt är det inte i denna scenen :)


tjejmiddag..

den blev lyckad, maten blev bra.... tjejerna åt och drack det jag serverade och vi hann snacka om en del..

lyckat helt enkelt :)

bilder från tjejmiddagen kan man se på ann-sofies blogg: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/2010/03/oj-en-hel-helg-utan-bloggande.html ignorera fettot i helsvart haha

sen var det en slappedag på lördagen med städning, gym och matte och sen ett pass på kasinot, som gick förvånansvärt bra... har jag blivit bättre? hoppas det... :)

på söndagen var jag hemma hos kajsa och slappade, det är så gulligt hur mycket Adam gillar Rock-a-doodle-filmen :) jag hittade den när jag fixade iordning min tv-bänk så jag tog med den till adam eftersom han har VHS och det har inte jag. nu har han tydligen tittat på den nonstop :) det var en av kajsas och min favoritfilm också när vi var små :) vi kan fortfarande replikerna och sångerna :)

"Nej det är inte Chanteclair, du satte ditt finger på min monokel" haha så klockren och elak uggla :)


jag vill ha denna, SO BAD!



i want i want!

No subject1

imag0062 (MMS)


No subject1

imag0060 (MMS)


fredag och tjejmiddag..

fick precis samtal av gamla kollegan stina som ville ta en öl, tyvärr (eller ja tyvärr och tyvärr hehe ) hade jag ju planerat tjejmiddag med ann-sofie och cecilia så kunde inte gå på afterwork idag... ska bli kul med tjejmiddag ikväll. jag ska bjuda på sesamgrissini med hemmagjord italiensk dipp gjord av feta, ost, creme fraiche, soltorkad tomat och basilika. till huvudrätt ska jag göra en pastasås med kyckling och broccoli och till det färsk taglitelle (tricolore) och ruccola-sallad. till efterrätt blir det en smördegspaj med päron och mintchoklad och vaniljglass.. sen blir det lite snacks och kort- eller sällskapsspel.. får se vad vi är sugna på :)
nice eller hur hehe


fixade iordning min matplats igår, tyvärr kan min kamera inte fota i kvällsljus så bilderna blev inte så bra men lägger in dom ändå, mmsar in dom i ett annat inlägg :)

mmm våren kommer..

och det är härligt härligt!! och jag fick gosa och busa med Jojo imorse innan jobb och jag fick sova och snusa med Adam på natten så det är härligt. efter jobb ska jag handla vin och lite som jag glömt till tjejmiddagen imorgon.. ska se också om jag hittar nått att sätta på stolarna.. ja det kommer bli bra..

får gå hem sen och städa, dammsuga soffan och sen lägga över ett skynke så inte katterna hårar på den så att mian kära kollegor har en sittplats hehe :)

vad är det på tv idag? säkerligen inget bra ändå... tråkigt ... kanske ska titta på en film när jag är klar eller gå och lägga mig tidigt...

jag är lite nervös för helgens jobb, vi har tydligen fått många klagomål från gästerna och krögarna så det är inte roligt att höra, själv känner jag mig inte så träffad men man vet aldrig vad folk tycker om en bakom ryggen... iofs kan jag  tänka mig att bichen från förra helgen kanske lagt in ett klagomål på mig men för min del behöver jag inte jobba där med... jag förstår inte hur man måste uppföra sig för att få klagomål... man måste väl vara rätt extrem ändå? jaja vi får se, jag gör som jag ska och jag är trevlig och tillmötesgående. jag har aldrig träffat en skitglad och pratsam croupier så det kan ju inte vara krav på att man ska skratta hela tiden när kunderna är cp i huvudet... nej usch vad negativ jag låter nu... får ta ett djupt andetag... titta ut genom det öppna fönstret och andas in den klara friska luften och gå vidare i tankarna....

hur ska jag dekorera mina stolar??!!


härligt liv...

man lever ändå

ens närmsta krets är lyckliga och jag är lycklig.

jag har ork och energi och kreativitet, det känns skönt!

igår målade jag matbordet och soffbordet, det blir riktigt bra, jobbigt med tvbänken kvar bara men den känns så jobbig så blir ett tag innan jag påbörjar den... imorgon kväll ska jag hitta på fina stoldekorationer som jag ska hänga på ryggstödet, blir riktigt bra tror jag :) kanske ska inom panduro på torsdag..

har ingen direkt blogglust just nu märker jag, tror det beror på att man KONSTANT blir avbruten av den jävla telefonen som ringer ett i ett hehe ... vad var nu mitt jobb igen?? just det svara i telefon...
well hatar när det kommer såna här perioder när det ringer för mycket.. samma gnäll från alla... men får gilla läget hehe..

ikväll ska jag hem till syster och sova över där, är så jobbigt att cykla hem hela vägen i mörker och kyla och sen blir det mer tid tillsammans om jag sover över :) och adam blir ju så glad då också :)

nej nu får jag återgå till jobb, blir ju inget av detta märker jag och den lilla tid jag har över borde jag spendera på matten


vad gott det är!

med fil, kanel och socker.... slurp! det var min frukost imorse! :)



det är så nostalgiskt också, jag tänker tillbaka på min barndom.... aaahh

uppdateringar i livet

ja det är ju inte mycket som hänt men ändån...

i fredags efter jobb stack jag till GoGoGreen och köpte en kycklingsallad som jag tog med mig hem.. åt framför tv:n, försökte snyta av mig och bli frisk inför kvällens arbetspass. det gick bra, var inte så mycket spel som jag trodde men det gick bra för mig så jag var nöjd

på lördagen när jag vaknade ignorerade jag hur min lägenhet såg ut och skyndade mig till systern, var ju enda dagen vi kunde umgås den helgen, spelade lite playstation med adam, snackade strunt med kajsa, kramade och myste med Jojo *LOVE* kajsa var sugen på Mammas äppelkaka så hon bakade en sådan och gott var det, sen till middag bjöd hon på kycklingben, potatisgratäng och sallas... mums!

vi tittade på Melodifestivalen, fel låt vann!, och sen var det dags för jobb igen...
när jag kom dit stod inte kasinoborden där de brukade, försökte hitta någon som kunde hjälpa mig, det stället är alldeles för stort och har för många rum för sitt eget bästa hehe.. iaf så hittade jag en som sa vägen men jag hittade inte iaf, gick in i deras kök och där blev jag presenterad för Bitchen personfierad, riktigt nedlåtande och otrevlig var hon... iaf så hittade jag till sist min kollega och hittade mitt bord...
var inte många personer i den baren jag satt vid, några fåtal satt och lyssnade på en jazz-sångerska men de gick en efter en, hade inte haft igång något spel alls. de tjejerna som jobbade i baren var lika uttråkade som mig så de kom till bordet där jag lärde dom lite black jack. vid halv ett kommer Bitchen och säger till de två bar-tjejerna att de ska stänga kl 1 för det är för lite folk... hon tittade inte ens på mig. jag frågade om jag också skulle stänga då? hon fräser till svar att ja det är självklart och att jag kan gå hem. så ja jag packar in mitt bord och beger mig hem, där försvann min lön... jag frågade om jag inte kunde hjälpa den andra tjejen men nej det skulle jag inte för hon hade sitt bord...

skönt att komma hem tidigt men slöseri med min tid!
usch blir irriterad bara jag tänker på henne...




sen på söndagen så cyklade jag och handlade direkt på morgonen, lite bröd och pålägg etc.

kom hem och påbörjade städningen, lång tid tog det men skönt är det med en ren lägenhet. tvättade igår också så det är riktigt skönt :) på kvällen började jag måla mina köksstolar, ska omvandla det till en lyxig matsal :)

nu har jag lackfärg på hela mig och i hela lägenheten... :/ måste köpa lacknafta idag!

en riktig fin vårdag idag mmmmmmm :)

sunshine.jpg sun flower image by sailorette857

just det!

glömde ju skriva att jag fick antagningsbesked igår från Hermods, och jag har kommit in på både Naturkunskap B och Engelska C, det blir en massa plugg framöver alltså men det blir skönt att ha det gjort nu innan man ska söka in så man slipper skicka in en massa sena kompletteringar, feels good. måste fixa böckerna bara också hehe

   

någon som har dessa böcker som jag kan få eller köpa billigt??

still sick

men idag är jag bättre förberedd, har med mig mjuka pappersnäsdukar, solglasögon som ska skydda mina ögon så de inte rinner hela dagen och nässpray och ipren, hoppas jag blir bättre nu... blir ju inte kul att jobba ikväll om jag ska vara såhär snörvlig, kanske skulle satsat på otrivin comp som skyddar en både mot täppt näsa och rinnande näsa, ja kanske blir en sån efter jobb....

ann-sofie sitter bara och skrattar åt mig för att jag har solglasögon på mig, taskigt eller hur, hon kommer till och med lägga upp bild på i hennes blogg hur jag ser ut idag, hon fotade mig som om jag vore ett djur på zoo haha men jag bjuder på det idag :)


det var så skönt att komma hem igår, jag la mig direkt under dubbla filtar och tittade på filmen Babel, sen tittade jag på Vampire Diaries och gick och la mig 21.30, så man känner sig lite bättre idag.

tog av strutarna på katterna igår, så skönt dom tyckte det var! men Kitchen har nog blivit psykopat av det för hon satt bredvid toalett-stolen hela kvällen... jag menar: spring, klättra, njut av livet utan strut!! haha


OMG

I´m really really sick today...
näsan rinner, jag nyser hela tiden stora snorskvättande nysningar, mina ögon rinner för att de så känsliga mot ljus idag, man kan säga att jag inte hade fått några dejter idag iaf haha

jag vill lägga mig ner och dö :(


snörvel igen

jag tror att det svininfluensa vaccinet har förstört mitt immunförsvar, nu är jag megaförkyld igen... har aldrig varit så sjuk som jag är nuförtiden, det ena avlöser det andra..
well nåt ska man ju dö av men det är väldigt störigt..


har börjat räkna i min matte c bok nu och det går jättebra, det är konstigt hur allt kan komma tillbaka till en så, har ju inte räknat matte avancerat sen jag gick första året på gymnasium, 10 år sedan. men jag löser ekvationer osv utan större problem, skönt det känns, då kanske man klarar kursen Yeah!

idag efter jobb ska jag hämta min cykel, var tvungen att laga punkteringen i däcket, den har stått i "stallet" hela vinterna och låset frös fast men nu får jag ny fin slang och nytt lås, synd det är så j-vla kallt bara, måste handla muff till sadeln!


snart har man avklarat måndagen...

massa maill och en del samtal men det är som det ska..

efter jobb ska jag hämta ut medicin till Kitchen, ja det visade sig att mina katter har öronskabb :/ skitäckligt I know, vem tänker på att titta i kattens öron om den inte kliar sin fanatiskt? jag är kanske världens sämsta kattmamma, well numera kommer jag kolla dom regelbundet, ska bli en bättre matte, jag lovar!
tycker synd om dom nu när bägge måste ha strut på sig, de ser ut som håriga reptiler när de asar sig fram med huvudet i golvet... hoppas kunna ta av dom på torsdag



kastreringen gick annars jättebra och efter jag lämnat in honom gick jag och handlade frukost och överraskade kajsa och barnen med ett besök... mysig förmiddag hos dom, gick ut och lekte på de olika lekplatserna.

på kvällen jobbade jag, världens segaste pass.... hade kanske 4-5 spel på hela kvällen, värdelöst!!

mätt, varm men belåten...

vårsolen gassar in genom fönstret bredvid mitt skrivbord, det blir varmt kan bara tänka mig hur man kommer stekas här under sommaren.. men men då får man ha lite mindre kläder så ordnar nog det sig hehe...

är jättemätt efter frukosten, åt 2,5 bullar.....usch... tur man kommer ha sen lunch och bara yoghurt att äta till lunchen... man vet nuförtiden att inte ta med för mycket mat på fredagar hehe och ann-sofie har med sig chokladbullar till fika sen... inte konstigt man blivit tjockis under tiden man arbetat här.. men skönt nu med vår då är det lättare att komma upp på morgonen och träna och även träna efter jobb.. bara att komma igång igen... hatar att känna mig fet, har inte använt jeans på två veckor för att jag känner mig som en korv... illa!

nej nu ska man inte deppa ihop.. livet är ju underbart.. jag älskar vårt nya kontor, veckan bara svischar förbi hehe


imorgon är det kastrering av katten.. ska upp tidigt så det blir tidigt i säng, hoppas man hittar bara :/

hoppas alla får en bra helg!!




då kan man börja räkna ner

torsdag idag och sen är det fredag och sen helg! så skönt det ska bli och jag ska bara jobba på lördagskväll så det är skönt.. ska iofs upp tidigt på lördagsmorgon för att åka iväg med katten och kastrera honom men ska bli skönt ändå.. blir första helgen i syrrans nya lägenhet också... är riktigt avis på den, jättefin och fräsch är den, bra planlösning, balkong och hon har nya fina möbler... älskar hennes guldiga matta! :)

känner redan att denna veckan varit betydligt skönare än hur det varit innan, man lämnar inte jobbet helt trött i huvudet längre utan man har faktiskt ork att göra någonting efter kl 17, att slippa lyssna på säljarna och dörren som slängs igen om och om igen och den förbenade ringklockan gör verkligen skillnad!! nice!


nej nu ska jag jobba, känner faktiskt lite arbetslust nu haha


flyttning..

var barnvakt igår när kajsa och hennes man var iväg på ikea och handlade de nya möblerna och inredningsgrejset de skulle ha till nya lghten *avis?? nejdå.....hmm* hehe

när de kom hem hjälpte jag sedan "grabbarna" att flytta över alla kartonger så det blev klart... hoppas de börjar få över det mesta, vet att syster gärna flyttar in så fort som möjligt :) och jag är nyfiken på hur det kommer bli..

skojsigt med inredning och nya saker, shoppingberoende och kreativitetstörst...ah ja! kan man inte få det själv kan man snylta på andra.. nu när jag fått iordning hemma hos mig så är det inte kul längre hehe

Se hela bilden












nytt kontor, nya tag

idag flyttade vi in i vårt nya kontor och än så länge känns det bra.. jag fick plats bredvid ann-sofie och vi har utsikt över gården. vi är även lite isolerade från de andra så ljudnivån sänks lite.

fattas fortfarande en del saker till datorn men det kommer med tiden, tror detta kan bli bra och att man kan överleva sitt sista år här hehe :)

Se billede i fuld størrelse

RSS 2.0