träning igång igen..

gick upp och tränade i måndags morse men igårmorse försov jag mig så hann inte, hann inte på kvällen heller eftersom jag umgicks med syster och barnen men imorse hann jag upp igen och körde ett svettigt konditionspass, yeah! så nu är man på gång igen och som plus fick jag ett mail från min personliga tränare som kollade upp hur det gick för mig, bra att hon håller koll på mig även på distans hehe.. frågade henne om lite kostråd som kanske kan hjälpa till med förbränning och uthållighet, speciellt anpassat för mig :)


sista shoppingen...

jag och kajsa tänkte först åka till ikea och fynda igår kväll men istället blev det entré en runda till medans barnens pappa stannade hemma med barnen... kändes som våra shoppingturer i Beirut :) good old times!

köpte två jackor, 1 par byxor, 1 sjal, 1 tröja och öronhängen... billigt var det och eftersom mitt nyårslöfte kommer vara att inte lägga pengar på kläder, smink, "godis" eller onödiga prylar får man passa på nu så man klarar sig ett tag.. hihi
mina pengar ska gå till mitt eget välbefinnade, kroppsligt och själsligt.. jag ska ta min träning på allvar, äta rätt, ge pengar till välgörande ändamål och ha mitt sparande. har ju de pengarna från mitt arv som start på mitt sparkonto men sen hoppas jag kunna köpa ett hus eller åka på långsemester eller både och (!):) och då gäller det att spara pengar varje månad..

det känns som om när man väl tagit tag i en del av sitt liv blir allt annat mycket lättare



under mellandagarna har det inte varit jättemycket folk som ringt in till oss så man har haft mycket tid över... tänkte jag skulle försöka hitta en systers blogg igen.. och när man väl kom in på rätt sida så var det mycket enkelt att hitta, skulle inte försökt googla fram den som jag försökt innan tydligen... nu efter jag läst den förstår jag att hon inte ville lämna ut adressen... trodde inte hon tyckte så illa om mig som hon tydligen gör.. well det är skönt för henne nu när hon slipper umgås med mig.. så fel uppfattning man kan ha om folk... well nu har jag läst det hon skrivit hittills och resten vill jag inte läsa så nu glömmer jag att jag hittade den sidan och glömmer bort den "vänskap" vi hade.. orkade inte ens lämna en kommentar till henne...





nej framöver ska jag bara lägga tid på folk som tycker om mig och som uppskattar mig för den jag är! nytt nyårslöfte! :)

bokat möte..

då har man bokat möte med en studie- och yrkesvägledare i mitten på januari... vill inte jobba här längre men vet inte riktigt vad det är jag vill göra istället och det är dags att ta tag i det nu..det är så lätt att fastna i ett jobb för lönen och bekvämlighetens skull men nu börjar man bli gammal så vill inte att det ska gå för långt, har alla möjligheter i världen att bli vad jag vill..

har sökt distansutbildningar nu till våren, ska läsa Matte C, Engelska C, Naturkunskap B och komma igång med spanskan igen.. ska bi kul att använda hjärnan igen... har blivit helt slö hehe


Gott Nytt År till världens alla barn

gå in och stöd min systers insamling och låt 2010 bli ett bättre år för de barn som lider

http://www.unicef.se/egna-insamlingar/kaaisaaa

Barn vid en vattenpump.


julen 2009

blev rätt lyckad ändå faktiskt :) åkte hem på lille-julafton med syster och barnen och jättemycket mat och paket... handlade julmaten på Ica efter jobb och hämtade ut 3 paket som kommit med posten men som inte man hade räknat med så blev en hel del att asa på :) väl hemma sprang barnen rundor på sina tår ( läs Jojo hihi )
vi var hungriga så jag och adam gick och handlade mat på Twins och hyrde 3 filmer. sen hade vi en lugn och mysig uppesittarkväll..
på julafton vaknade man klockan 5 av en skräckslagen adam som inte kunde sova för att han var för rädd att katten skulle hoppa upp i sängen (mina katter sover i min säng så det märker inte skillnad på om det är jag eller min syster som ligger där hehe) och sen kunde vi inte somna om efter det så det var bara att gå upp och påbörja den långa väntan på att få öppna sina julklappar :)

Fixade iordning en julfrukost så att det skulle vara lite traditionellt med kycklingköttbullar, kycklingkorv och grillade kycklingskivor, ägg, ost, vörtbröd och rödbetssallad...gott i lagom mängder



sen var det lång tid kvar så jag och kajsa bakade julmuffins och gjorde rocky-roads... till lunch gjorde jag en laxsallad med avokado och bakad potatis som tillbehör.. systern gillade detta mycket och det var roligt... man är alltid lite orolig när man ska bjuda på mat :)

sen kunde vi inte hålla oss längre så vi öppnade lite julklappar, varsin från granen sen våra gemensamma köksredskap från Disney, glassmaskin, slusch-icemaskin och popcornmaskin. Jag fick ett presentkort på Mist där de lär en sminka en och sen får man köpa produkter för beloppet, ska bli kul... kommer överge mitt Make-up store nu men som Kajsa sa kanske är dags att gå vidare, har typ hela Make-up stores sortiment, det jag vill ha iaf... förutom ögonskuggan Hot som jag ska köpa idag tror jag :) ska se en kväll sen när jag ska boka tid för sminkningen, är lite nervös hehe

Makeup,Makeup,Make-up,Cosmetic,Cosmetics,Fashion,Beauty,Trend,Trends,Foundation,Lip

sen blev det dags för tomten att göra sin entré eftersom adam var otåligast av de otåliga så vi kastade ut en röd julsäck från fönstret som vi sen gick och letade rätt på den ("tomten hade kastat ut den från släden eftersom det inte fanns tillräckligt med snö för att landa med släden") barnen öppnade sina julklappar från tomten och sen fortsatte vi med dom som låg under granen. jag fick en super super mysig röd filt som man kan stoppa ut armarna och med en ficka på magen för fjärrkontrollen, love it!!! och sen fick jag en liten plastapa som blåser torrt ens nagellack :) av Ans fick jag en klocka med Michael Jackson på :)

[Slanket+-+rosa.jpg]

sen var det dags för julfika, jag och kajsa fick sockerkick av rockyroads och fick värsta hysteriska skrattanfallet :D åt inte så mycket godis eftersom man fått mer än sin beskärda del under hela december hehe
gick ut en liten promenad i kirseberg och beijjers park, myspys!

på kvällen åt vi ris a la malta och sent på kvällen blev det nattmackor framför tvn :)

på juldagen tvättade jag kläder och umgicks med syster och barnen, adam fick spela sitt älskade ice age playstation :) lagade en snabb pastarätt med kyckling och broccoli, till lunch, hade inget hemma eftersom jag inte räknat med att det skulle sova över två nätter men det var roligt att dom gjorde det och maten gick att äta :)


sen jobbade jag på juldagskvällen, inte mkt folk så kunde sluta klockan tolv, sköönt! på annandagen gick vi till entré och mellandagsfyndade, köpte en laptop och ett wii på onoff... sen lite underkläder
jobbade annandagskväll, mer folk men inget roligt då jag gick back :/ grr hehe
... på söndagen gick vi till entré igen och fortsatte vår mellandagshandel, blev lite tröjor och linnen...

riktigt bra julhelg har man haft! hoppas på en lika bra nyårshelg!

uppesittarkväll...

systern ringde och frågade om det inte var lika bra att de sover över hos mig idag och det är det ju så de kommer ikväll så har vi en mysig uppesittarkväll :)
ska handla maten efter jobb idag sen är allt klart, försov mig imorse så det blev inget träningspass men det blev ett städpass så nu har man det klart iaf :)



får hoppas att systern inte hinner före mig hem eftersom vissa hemliga saker ligger framme som barnen inte får se. blir nog inte att tomten kommer för jag pallade inte asa med mig en ful tomtedräkt från Rusta... det är synd att den på BR var så dyr... men vi får nog köra en sån variant som vi hade när vi var små att tomten lämnat presenter utanför porten eller på gräsmattan och inte hade tid att komma och hälsa eller något... vi hittar på något :)



inte roligt att vara en ful tomte som adam ändå kommer märka är jag eller kajsa.. men borde iofs inte Jojo få en tomte... men det är ju faktiskt hans andra jul, han var faktiskt 20 dagar på den förra hehe... usch vad tiden går.. fattar egentligen inte hur kajsa pallade åka till vår syster och fira julen där när hon nästintill var nyförlöst men men sådan är hon, inte en person som viker sig när saker blir lite jobbiga :)

ska bli skönt med en lugn och skön jul detta året, och förhoppningsvis kommer snön tillbaka så man kan gå ut och leka i snön efter julmiddagen men det blir väl att hoppas på för mycket..

fick köpt en julgran igår iaf och den blev riktigt fin om jag får lov att säga det själv, traditionell men piffig :)






ångest!!!

jag får en panikattack.. en snöstorm nu och jag som ska ut till Rusta efter jobb :( fan att man sparade allt man skulle göra till slutet :/ måste inom Ans salong också och byta julklapp och hämta Jojos julklapp.. är stressad!! imorgon ska jag handla all mat jag behöver efter jobb och sen hem och städa.... hade behövt en ledig dag men men... det hör väl julen till...

skulle gå och lämna en sak till kasinojobbet också som man är tvungen till, springer iväg på lunchrasten för att slippa slösa tid på fritiden... så har dom stängt!! jag får panik... jag kommer inte hinna lämna det i tid.... kanske får ta bussen in sent ikväll efter jag kommit hem och gå och lämna det på värnhem...skiit

nej får tänka positiva tankar nu.... jag gick iaf upp och tränade imorse och alla julklapparna blev inköpta igår :)


det går bra nu....

fast lite stressad är man :)

träningen har gått super, tränade i fredags efter jobb med Cest, körde styrketräning. sen gick jag hem och tog en lugn kväll, tittade på Bröllopsduellen och den var bra, lagom mysfilm.. :)
på lördagen efter jag vaknat gick jag till gymmet där jag körde kondition... följde med kajsa till entré en snabb runda sen var det mysdag hemma hos systern.. på natten jobbade jag som crupier... kan inte säga att det gick bra eller dåligt.. ganska jobbigt var det.. tror inte jag var på humör helt enkelt... ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka på sitt vanliga ställe nu under julen..
jag gick från jobb typ 03.40, gick inga bussar hem till mig eller i området så istället för att stå och frysa och vänta i 20-30min bestämde jag mig för att gå hem istället... så det blev motion bara att pulsa hem i snön hehe

råkade sova skitlänge på söndagen så kom hem till syster lite sent men vi hann med lite mys iaf..

imorse vaknade jag kl 6 och gick och tränade kondition, helt amazed men det är ju så det ska vara nu framöver :)

fredagsnöjen...

blev det inte många av, mitt ansvar att handla bullarna imorse. gick upp tidigt och tog en snabbdusch och skyndade sen iväg för att hinna med bussen som går 20 minuter tidigare än den jag brukar ta.... denna bussen är 10 minuter försenad *grr* halkar in på coop pch köper bullar, smör och oboypulver till varm choklad.... halkar ut... fryser och väntar på 6an...den är försenad. fullt på bussen så jag får stå upp.... bussen kör en meter var femte minut...vi kommer ingenstans... jag får stresspanik... alla står och väntar på bullarna på kontoret! :( smsar mina kollegor hur situationen ser ut så när jag väl kommer till jobb tio i nio tar vi våra bullar och sitter vid datorn och käkar, good old times.. hehe



får se hur lång tid det kommer ta att komma hem idag... igår tog det trekvart att komma till värnhem, en resa som annars tar typ 20 min...

ska gå och träna med cest efter jobb, fixade mitt träningskort på 24seven igår, blev en saftig summa men nu är man helt på g... skrev ut mitt träningspass idag så jag har det med mig... kul kul...

första mötet med PT gick bra

fick iofs vänta en halvtimme på henne men som kompensation ska jag få ett paket med lite proteinbarer, ört och fiberpiller och vitaminer som ska underlätta min fettförbränning. ska bli stark och hälsosam nu... inget mer flåsande i trappor eller dålig hållning... bryr mig inte om man är smal eller inte egentligen men jag vill inte känna mig som ett ohölsosamt fetto med ätstörningar...jag ska bli sund :)


ingen släktjul iår..

ska jobba med kasinot både juldagen och annandagen och syskonen hade planerat att träffas på annandagen så det blir inget sånt för mig... tänkte åka till pappa en dag eller bjuda hem honom på middag så man iaf får träffa honom.... på julafton ska kajsa och barnen komma och äta middag och så ska vi byta presenter, tänkte göra en 3rättersmiddag med lax till förrätt, rostbiff till huvudrätt och någon pannacotta eller chokladfondant till efterrätt.. ska bli mysigt.. så sällan man har besök numera hehe :)


då är PT bokad

och imorgonbitti ska jag träffa henne för första gången och ha en genomgång och lägga upp en kostplan osv.. ska bli kul... nu händer det lite... känner mig lika spontan som ann-sofie nu hehe såna här infall brukar jag aldrig få men förhoppningsvis blir det någonting bra av det :)

upptäckte imorse att jag gått upp 2,5kg under semestern och sedan jag kom tillbaka :( så tajmingen är perfekt

"let´s go, come on" - citat av adam 4 år

mina juliga naglar...

var hos ann-sofie igår och gjorde mina naglar och detta blev resultatet, jul-inspirerade minst sagt hehe
röd bygg-gelé på tippen, stickers med polkagrisar och en gran på tumme och ringfinger, grönt stråglitter på resten av naglarna som blev som granris....coolt :)






nu sätter man igång på riktigt blodigt allvar..

hörde mig för hos en personlig tränare om hon kunde hjälpa få igång mig och det kunde hon, det kostar ju lite men då måste man ju kämpa mer också, man vill ju få valuta för pengarna...
så jag ska be henne lägga upp ett träningsschema till mig som jag kan köra själv och sen ska jag träffa henne en gång i månaden och få igång mig själv ifall jag börjar sacka...:) frågade henne nu när vi kunde köra igång så hoppas på snart... pallar inte att vara fläskig längre... vill inte vara smal men vill inte ha valkar överallt och speciellt bli smalare om armar och ben... vi får se hur det går... jag ser framemot det iaf.. :) kommer bli att mitt extrajobb kommer sponsra detta så länge jag behöver det


nya naglar..

idag efter jobb ska jag fixa mina naglar igen hos min kära kollega Ann-Sofie. hon är bäst!
funderar på vad jag ska göra för mönster denna gången... vill ha lite juliga naglar tror jag, typ stjärnor, snöflinga och tomte kanske, hon berättade idag att dom hade många nya fina färggelér så man är ju sugen på att ha en helfärg nu också eller färg uppe på naglen kanske.... hmms så svårt det är att bestämma sig! :)

julgodis och lussebak

i helgen har jag och systern verkligen varit flitiga. vi gjorde flera sorters julgodis; bounty, snickers, julkola, knäck, nougatcrisp, wienernougat, mozartkulor, mintchoklad, bananfudge och snöbollar... sen gjorde vi även två sorters pepparkakor och lusserbullar... tog typ hela lördagen och hela söndagen innan allt var klart..och sen på söndag när vi väl skulle ha vårt decembermys så var vi inte så sugna på att äta det längre men lite slank ner ändå tillsammans med glöggen hehe




vi firade Jojo i helgen också eftersom vi inte kunde fira hans födelsedag ordentligt när vi var i Libanon... vi åt tårta och gav honom en ettårsnalle och ett elektroniskt kök där han kan stå och laga mat, han är ju väldigt intresserad av råvaror och köksredskap :)

äntligen en rolig kväll på extraknäcket :)

i fredags jobbade jag som vanligt som croupier, och för första gången på det stället fanns det mycket folk och jag hade folk som spelade hos mig i princip hela kvällen så det var riktigt kul... extra roligt var det också att jag hade en gäst som jag blev lite småförälskad i, han var en perfekt frida-kille... tyvärr så är jag dålig på att ragga nuförtiden så blev inget av det men det kändes bra att bli lite smygförälskad, jag blir lyckligare då, man känner att man lever hehe.. .var ett tag sen man var intresserad av någon kille... känns som om jag fick lite extra push nu att ta tag i mig och mitt liv.. det är skönt med lite fjärilar i magen som gör att man ser framåt... :)

Se hela bilden


min shopping:

som jag skrev tidigare var Libanon ett shoppingparadis, iaf i den stadsdelen där vi bodde
jag handlade:

  • 3 skitsnygga väskor; en mönstrad röd och vit väska, en zebramönstrad DG och en svart lackväska - lite mer vanlig
  • 1 plånbok YSL svart, riktigt fin och funktionell
  • 3 par skor, vinröda sandaler, rosa glittriga gympaskor, svarta gympaskor med mönster och silvriga stenar
  • typ 7 öronhängen i alla former och färger
  • 2 ringar
  • 3 halsband
  • 5 sjalar
  • 4 playstationspel
  • 2 dvd film
  • 1 abaya - muslimsk tradionellt klädesplagg som jag ska gå och mysa i
  • nagelstickers och nagellack
  • 1 mössa
  • 1 par mystofflor/strumpa
  • 2 dukar till matbord och soffbord
  • 1 jättefin ask att ha vad som helst i, dekoration till vardagsrum med lila pärlor
  • 4 färgglada plastbunkers till chips och dip :)
  • presenter till mina tjejer på jobb och till kattvakten
  • 1 klocka
  • 1 par solglasögon
  • 1 parfym - på taxfreen dock
  • 2 broscher
  • 1 armband
  • smink

och allt detta fick jag för typ 3500kr... det kallar man bra shopping... har säkert glömt bort något också... :)

tusen tack för att jag fick följa med syster!


bilder från Beirut


I'm baaaack, home sweet home...

igår landade mitt flyg i sverige, så nu är man tillbaka igen.... men semestern gick alldeles för fort :(
men samtidigt var det skönt att komma hem till sin egen lägenhet och sin egen mysiga säng :)

kan bara sammanfatta min Libanonresa med orden: kaffe, mättnad, diarré, vänliga människor, suverän shopping, systerkärlek, humor, äventyr, hemskheter, "trasiga" taxibilar :), oslagbara vyer, promenadvärk, får :)
detta är verkligen första gången man verkligen känner att man varit i ett annat land, kan inte jämföras...

igår när jag kom hem packade jag upp och gjorde vid lite hemma, tog en lång lång dusch, la mig i sängen ett litet tag, råkade sova en timme. gick upp för att titta på TV en stund, somnade i soffan i 2 timmar, gick och la mig i sängen och somnade på en gång... verkligen trött efter resan hehe sov bort typ en timme på första flyget och sen blev det ingen mer sömn så lite trött var man... hehe kan inte tänka mig hur kajsa klarade av att ta hand om sina barn sen, hon sov inget alls...

kattvakten hade gjort ett bra jobb och det var skönt att komma hem och inte behöva plocka upp kiss och sånt... Jackson verkade ha saknat mig för han låg på/bredvid hela kvällen och natten :)

Kan verkligen rekommendera att åka dit, Beirut-Libanon!




RSS 2.0